Veel medische aandoeningen brengen specifieke complicaties aan de voeten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan huidaandoeningen, reuma, diabetes mellites (suikerziekte), verlammingen, spasmen, kanker en hart- en vaatziektes. Deze voeten hebben in zo’n geval vaak specialistische verzorging nodig. Een medisch pedicure is speciaal opgeleid en bevoegd op het gebied van complexere voetverzorging.

Als Medisch Pedicure heb ik een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti-druktechnieken. Hiermee vergroot ik de behandel mogelijkheden van de complexere voet- en nagelproblematiek. Ik werk volgens de vastgestelde richtlijnen en weet ik wanneer een cliënt moet worden doorgestuurd naar een Podotherapeut of (behandeld) arts.

Voorafgaand aan de behandeling voer ik een voetonderzoek uit. Als Medisch Pedicure heb ik een signalerende functie en geef ik advies onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Maar ook als er klachten zijn bij bijvoorbeeld overmatige eeltvorming, een ingroeiende nagel, hypotrofische (kalk/schimmel) nagels, een likdoorn of kloven dan ben je op zoek naar een (medisch) pedicure.

Medisch Pedicure Behandelingen


Medisch Pedicure Specialisaties